Tuesday, 11 August 2009

kurma yahudi...Berikut email yang saya terima dari seorang sahabat..sangat sesuai untuk dikongsikan sempena bulan ramadan yang akan menjelma tak lama lagi...
Sekarang bulan puasa bakal menjelma.... .....berhati- hati..... ...be careful of Kurma Yahudi .. Tolong sebarkan!
Kurma Bercetak jenama "Jordan River" itu sebenarnya bukan dari Jordan tetapi dihasilkan dari negara ISRAEL ..dan diimport serta dikotakkan di Singapura tapi di edarkan di Malaysia .
Ia ditanam di satu kawasan luas di bahagian timur Isreal yang bersempadan dengan Palestin. Ia dipunyai oleh seorang Yahudi yang kaya...dan ramai pekerja-pekerjanya berbangsa Yahudi dan hasil penjualan kurma itu digunakan untuk TABUNG ORANG-ORANG YAHUDI.
Pendedahan ini dibuat oleh akhbar Berita Harian Singapura. Para Muslimin sekalian diharap jangan membeli kurma jenis ini..kasihanlah terhadap rakyat Palestin yang hari-hari ditindas dan dibunuh kejam oleh rejim Yahudi ini. Perangi Yahudi dalam apa cara sekalipun, walaupun dari segi ekonomi.
p/s: Aku tak pernah la pulak nampak kurma ni..yang aku biase dengar Yusof Taiyoob je..tapi boleh tahan mahal gak kurma pak yusof ni...

No comments: