Monday, 20 February 2012

emas merelip..(ini bukan citer mami jarum)

Goldbar (bukan goldberg)

Rantai emas gajahGelang tangan pasirGelang tangan Melorbiarpun blog ini bersawang, tapi dengan hadirnya beberapa keping gambo di atas, pasti menenggelamkan sawang dan sarang labah-labah yang ada setelah sekian lama tak meng'update' blog..Emas = pelaburanMengikut kamus dewan, emas adalah1. sejenis logam berwarna kuning yg MAHAL harganya (selalunya dijadikan perhiasan spt cincin, rantai, dll)2. sl mata wang (mengandungi tahil emas)..contoh, dinar3. sesuatu yg tinggi mutunya (mulia, berharga, dll): contoh: masa itu emas


4. erkk..aku tak paham ape yang kamus ni tulis..keh keh keh.. terlalu tinggi bahasa dorang nih..Kesimpulannye emas merupakan:1) sejenis pelaburan jangka masa sederhana dan panjang..kalau untuk jangka masa pendek...yang itu bukan pelaburan namenye..itu namenye simpanan..keh keh keh..2) aset yang boleh dicairkan pada bila-bila masa dan laku di mana jua anda berada..walau di ufuk timur sekalipun..erkk..kalau ade orang la kat tempat tu..kalau takde orang, sape nak beli pulak emas tu..
3) kalis inflasi.. contohnye, masa zaman nabi dulu, harga seekor kambing adalah 1 dinar emas..dan jika dinar emas digunakan dalam jual beli pada hari ini, nilainya akan tetap sama..siap lebih lagi..1 dinar emas GCP bernilai RM820.. ade balance lagi kalau ditukarkan dengan kambing..boleh la buat bayar tukang sembelih..keh keh keh..4) Aset fizikal yang tidak boleh dibekukan walaupun diisytiharkan bankrup..erkk..tapi janganla sampai bankrup..susah hidup nanti..berpada-pada la apabila berbelanja...5) banyak lagi kelebihan emas nih..boleh goggle sendiri..


Jadi, kepada sape-sape yang nak beli emas pada harga yang murah, boleh la buka laman web ini . Boleh tengok harga semasa emas yang dijual lebih murah berbanding kedai emas.. nak tau berapa harga emas yang kedai emas jual??.. boleh tengok kat siniKalau berkenan, sile la hubungi sy..keh keh keh...p/s: tak reti dah nak update blog nih...asyik layan fb je..

No comments: