Wednesday, 9 June 2010

facebook addict...


1...2....3.....Mulaaa.......



04.45 a.m: bangun tidur..mandi..solat subuh..



05.30a.m : facebook..



06.00 a.m: ke pejabat...hantar wife..



07.00 a.m: Sarapan..



08.00 a.m: facebook...



10.00 a.m: pergi minum pagi..lapar...



10.30a.m: facebook...



11.00 a.m: terlelap...



12.00p.m: Lunch time...Mc D mcvalue lunch..huhu...



12.00 - 01.30 pm: isk..ada wifi la..so??...facebook...



02.00 pm: solat zuhur...



02.30 p.m: facebook...



03.30 p.m: lelap kejap lah...



04.15 p.m: solat asar...



04.30 p.m: ambil wife balik kerja...



1 jam 45 minit perjalanan yang sangat membosankan..sebab...jalan "jem" (entah betul ke tidak aku eja ni)..



06.30 p.m: mandi...solat maghrib



07.15 p.m : facebook...



08.00 p.m: solat isyak...dinner...



08.30 p.m : tengok berita..ni wajib ni..mana la tau kerajaan umum gaji naik ke, bonus 10 bulan ke..



09.00 p.m : TV..(iklan je buka Facebook)



10.00 p. m: ah..ngantuklah..tidur "time"....sebelum tidur...on facebook jap..ok..



Kesimpulan: betul ke aduan orang tentang kakitangan kerajaan yang paling ramai melayari FACEBOOK sehingga menjejaskan kerja mereka?....facebook melalaikan atau merapatkan silaturrahim?...setiap benda ada kebaikkan dan keburukkannya..pandai-pandailah kita menguruskannya..



P/s: Untuk makluman semua, Jadual waktu yang kat atas tu adalah ketika aku sedang MC/bercuti..tidak ada kena mengana dengan waktu kerja..kalau hari bekerja..gantikan "facebook" dengan "kerja"...hahaha...nape?...tak percaya?... bukan semua kakitangan kerajaan tu pemalas dan "slow".... dan tak semua kakitangan "swasta" tu PANTAS dan MESRA ALAM.. pandai-pandaila kita menilai...








2 comments:

Farid Nazmi said...

Dont get absorbed into the system!

Cik Uya said...

hahaha..iyo lar en toq..facebook addict..aku ni keje swasta..facebook?? internet pon kene block..haha..ari2 ngadap lar MMHE portal wat hiburan..
swasta ke kerajaan ker same jer..yang penting mentaliti tu kena kasik cantik...huhu